Beleid rondom corona

Het coronavirus is in Nederland weer volop aanwezig, het aantal besmettingen loopt snel op. Compartijn biedt zorg aan bewoners die extra kwetsbaar zijn voor dit virus. Wij doen er dan ook alles aan om de kans op besmetting van onze bewoners en medewerkers te minimaliseren.

Mondkapjesbeleid

Gezien de snelle toename van het aantal besmettingen en ter bescherming van onze bewoners en medewerkers zien wij ons genoodzaakt om per direct een aantal coronamaatregelen in te voeren. In ieder huis geldt vanaf heden een mondkapjesplicht voor medewerkers en bezoekers. Wij hanteren dit beleid om de volgende redenen:

  • Er is wetenschappelijk bewezen dat je besmet kunt zijn met corona en het virus kunt overdragen zonder symptomen. Dit risico willen we vermijden door het dragen van mondneusmaskers.
  • Nieuwe inzichten van de GGD en het RIVM/Outbreak Management Team geven aan dat indien iemand besmet is met het coronavirus maar dit niet weet, het risico op overdracht door het gebruik van een mondneusmasker wordt verkleind.
  • Psychologische redenen vanwege angst of onrust bij familie en medewerkers.

Bezoekersbeleid

We vragen u met klem om met maximaal twee bezoekers per dag op bezoek te komen en tijdens uw bezoek een papieren mondkapje te dragen. U dient zich ook te houden aan de overige maatregelen (afstand houden). Bij de deur wordt bij elke bezoeker temperatuur opgenomen, er wordt gebruik gemaakt van een registratielijst en er worden vragen met betrekking tot gezondheid gesteld. Stel bezoek uit bij verkoudheidsklachten, koorts of benauwdheid óf als iemand in uw gezin klachten heeft.

Tevens verzoeken we u voor het plannen van een bezoek contact op te nemen met de Heer of Vrouw des Huizes. Afhankelijk van de mogelijkheden wordt er samen met u gekeken naar een prettige omgeving waar het bezoek kan plaatsvinden. Indien er sprake is van besmetting in het huis, dan is bezoek niet toegestaan.

Bij ziekte met coronaverschijnselen

Bij het vermoeden van een besmetting met corona van een bewoners, zal altijd contact gelegd worden met de huisarts en de lokale GGD. Wij verzorgen deze mensen 24 uur per dag met bijbehorende veiligheidsmaatregelen. Naast een veilige omgeving voor iedereen, heeft contact met de familie of verwanten daarbij de hoogste prioriteit van de Heer of Vrouw des Huizes. Ook gaat dan het huis weer dicht voor bezoek, ook voor andere bewoners.

Vermaak in huis

In de woonhuizen proberen we ondanks de veranderingen zoveel mogelijk het normale dagelijkse leven voort te zetten. We bieden vertier en gezelschap aan de bewoners, alhoewel op afstand. De groepsgym en fysio zullen zoveel mogelijk doorgaan en contactberoepen zijn welkom.

Nieuwe maatregelen

Natuurlijk volgen wij de ontwikkelingen op de voet en wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Indien dit leidt tot aanpassing van het beleid informeren wij betrokkenen hierover direct.

Heeft u vragen? Neem contact op met de Heer of Vrouw des Huizes.

Door Compartijn.nl te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Niet meer tonen